Διπλωματούχος στην κιθάρα και ιδρυτής του ωδείου ‘Εν Οργάνοις’, που μαζί με την σύζυγό του την κιθαρίστρια Μαρία Γαλάνη, οργάνωσαν και ανέπτυξαν από το 1988.

Ως μουσικός έχει ασχοληθεί αποκλειστικώς με την παιδαγωγική και την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική, αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες μουσικές και δεξιοτεχνικές ικανότητες του επί της κιθάρας.

Σταθμός στην μουσική του εξέλιξη υπήρξαν οι δάσκαλοί του στην κιθάρα με πρωτεργάτες τον Στάθη Μιχαλόπουλο, τον Δημήτρη Φάμπα, τον Νότη Μαυρουδή και τον Κώστα Κοτσιώλη.

Η ηλεκτρική κιθάρα ήταν αναπόσπαστο στοιχείο στην μουσική του πορεία από την νεότητά του μέσα από τα Blues την Rock & την Jazz.

Από το 1990 ασχολείται με την ελληνική παραδοσιακή μουσική και τα μουσικά της όργανα.

Για αρκετά χρόνια μελέτησε τις κατασκευαστικές δομές πολλών μουσικών οργάνων δίνοντας μεγάλη έμφαση στην κατασκευή της πολίτικης λύρας.
Συνθέσεις του για θέατρο, μπαλέτο και κινηματογράφο, έχουν παιχτεί από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

Το 2003 και 2004 αποπεράτωσε τις μουσικές μεταγραφές για solo κιθάρα και συνοδεία κουαρτέτου και κουιντέτου, των κονσέρτων:

  • M.Giuliani op.30
  • M.Castlnuovo Tedesco op.99
  • J. Rodrigo -Concerto de Aranjuez

Επίσης σημαντική εργασία του είναι οι μεταγραφές κονσέρτων βιολιού και μεγάλης ορχήστρας, για μικρά σύνολα και συνοδεία κιθάρας:

Ο Μουσικός οίκος Κ. Παπαγρηγορίου – Χ. Νάκας έχουν εκδόσει το 1986, την Συλλογή Απλών Μελωδιών για κιθάρα.Το βιβλίο αυτό του Βασίλη Γρατσούνα, είναι μία πρωτότυπη εργασία για την εκμάθηση της κιθάρας. Και οι τρείς εκδόσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είναι διαφορετικές, έτσι ώστε να λύνονται τα εκάστοτε νέα παιδαγωγικά προβλήματα που προέκυπταν στην διδασκαλεία. Βιβλία με διασκευές του έχουν επίσης εκδώσει, οι εκδοτικοί οίκοι Φ.Νάκας, Σ. Νικολαΐδης & Υοrkmark Kazasoglou. enorganis music.