Ο Παναγιώτης Φ. Ντιντής είναι πτυχιούχος μουσικός με τίτλους αναγνωρισμένους από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού (Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας – 2012, Πτυχίο Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων & Διεύθυνσης Μπάντας – 2016).

Επίσης κατέχει Πιστοποίηση Εκπαιδευτή Ενηλίκων από το Πολεμικό Ναυτικό.

Έχει συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια όπως: «Διεύθυνσης Ορχήστρας Πνευστών», «Ορθοσωμικής για Μουσικούς», «Κρουστών Μπάντας», «Πνευστών Μουσικών Οργάνων», «Κλαρινέτου» και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια της Ελληνικής Φιλαρμονικής Εταιρείας («Τα Στρατιωτικά Εμβατήρια της Παρέλασης» – 2017, «Ιστορική Ανασκόπηση της Μουσικής ΠΝ από το 1879 έως σήμερα» – 2021).

Έχει συνθέσει και ενοργανώσει πλήθος εμβατηρίων καθώς και διάφορα άλλα έργα για μπάντα. Έχει τιμηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό και συγκεκριμένα από τον Αρχηγό του Στόλου για το εμβατήριό του “Υποβρύχιο Παπανικολής” (2018).

Ακόμη, έχει αρθρογραφήσει για τα Ελληνικά Στρατιωτικά Εμβατήρια της Παρέλασης, για τους Σαλπιγκτές στον Στρατό, καθώς και για το έργο των Ραβδούχων στις μπάντες σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες και ιστοσελίδες. Εργασίες του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορα συγγράμματα καταξιωμένων μουσικών και ερευνητών.

Υπηρετεί ως στρατιωτικός μουσικός στο Πολεμικό Ναυτικό.

Από τον Οκτώβριο του 2016 διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά και ενοργάνωση Πνευστών Οργάνων και Διεύθυνση Μπάντας, από το 2022 είναι καθηγητής ενοργάνωσης στο Ωδείο ‘εν οργάνοις’.