ΡΟΥΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η Ρούλα Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο στην τάξη της Ολυμπίας Καββαδία.
Συνέχισε τις σπουδές της στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο στην τάξη του μαέστρου και συνθέτη Γιάννη Καστρινού απ’ όπου έλαβε πτυχίο Πιάνου, Ωδικής, Αρμονίας και Αντίστιξης με Άριστα. Σπούδασε
Φούγκα στο Ωδείο ”εν οργάνοις” αποφοιτώντας με Άριστα από την τάξη του Μιχάλη Αδάμη. Έχει παρακολουθήσει τον μονοετή κύκλο σπουδών με θέμα ”Ο παιδαγωγικός ρόλος της ρυθμικής Dalcroze και της κατασκευής μουσικών οργάνων” με την Λίλη Αρζιμάνογλου και τον Νικόλα Τσαφταρίδη. Το 2001-2002 έλαβε μέρος σε σεμινάρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Kodály με θέμα O Zoltan Kodály και το Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály στην Ελλάδα”. Παρακολούθησε μαθήματα Αρμονικής και Μορφολογικής ανάλυσης, Θεωρίας Φθογγικών Συστημάτων και Δωδεκάφθογγης Αντίστιξης με τον Αντώνη Αντωνόπουλο, σύγχρονης σημειογραφίας, σύνθεσης και ενορχήστρωσης με τον Σπύρο Μάζη και Διεύθυνση Ορχήστρας και Χορωδίας με τον Γιώργο Αραβίδη. Διδάσκει πιάνο από το 1993 στο Ωδείο ”εν οργάνοις.
Έχει ασχοληθεί με την Μουσική Παιδαγωγική και την εφαρμογή της στην προσχολική ηλικία, καθώς και με την επίδραση της μουσικής στην ανάπτυξη των παιδιών. Από το 1998 είναι Εκπαιδευτικός Μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.